1000 TL ve Üzeri kahve alışverişinde ücretsiz kargo
Taze Öğütülmüş Kahve

Taze Öğütülmüş Kahve

» Gülümseyin, çekiyoruz! En sevdiğiniz Tchibo kahvelerini, tchibo.com.tr’de tazecik çekiyoruz.«

BARISTA Espresso & Caffè Crema

Tchibo Privat Kahve

Taze çekilmiş filtre kahve, İstanbul içinde aynı günde kargoda

Kahve saklama

Öğütülmüş kahve ve çekirdekler için hava geçirmeyen aroma koruyucu kutularımız ve kahve ölçü kaşığı ile gerçek kahve keyfine varın

Her bakımdan lezzet dolu

 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Kahve Saklama Kutusu
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Kahve Ölçü Kaşığı
  • Kahve Ölçü Kaşığı

Kahve gurularının neden taze öğütülmüş kahve çekirdeklerini tercih ettiklerini hiç merak ettiniz mi?

Taze öğütülmüş filtre kahve ile diğer kahveler arasında deneyiminizi önemli ölçüde etkileyecek farklılıklar var. Taze çekilmiş kahveyi neyin bu kadar farklı ve özel yaptığından, taze kahvenin diğer kahvelerle arasındaki farktan bahsedelim.

Taze öğütülmüş kahvenin diğer kahvelerden farkları nelerdir?

Öncelikle kahvenizin zengin aromasını korumak istiyorsanız çekirdeklerin oksidasyon miktarını en aza indirmeniz gerekir. Kahve çekirdekleri öğütülür öğütülmez oksidasyon süreci başladığından taze filtre kahveyi ne kadar erken kullanırsanız aromayı ve tadı o kadar koruyabilirsiniz. Ayrıca taze öğütülmüş kahve ile çekirdeklerinde bulunan yağların çoğunu muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle lezzetli bir fincan kahve elde edersiniz. Çünkü önceden çekilen kahveler, taze öğütülenler kadar yağ içermez. Bu nedenle kahvenin o enfes kokusunu ve lezzetini yeteri kadar veremez.

Taze öğütülmüş kahve ne kadar dayanır?

Kahvelerin bulunduğu yer ne kadar sıcak olursa aroması da o kadar çabuk kaybolur. Bu nedenle taze çekilmiş kahve, hava geçirmez kapta ve serin bir ortamda saklanmalıdır. Ayrıca kahveyi ışık ve nemden de uzak tutulmak gerekir. Eğer bu şartlar sağlanırsa paketi açılan kahve yaklaşık bir hafta boyunca tazeliğini korur. Eğer nemli bir ortamda yaşıyorsanız kahvenizi buzdolabında ve ağzı kapalı kaplarda da saklayabilirsiniz. Böylece kahveyi iki haftaya kadar taze bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Ancak kahveyi uzun süre kullanmayacaksanız onu dondurucuya koyabilirsiniz. Bu sayede üç ila dört haftaya kadar kahvenin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Kahvenin taze olduğunu nasıl anlarız?

Kahvenizin taze olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, çiçeklenme(blooming) olup olmadığını kontrol etmekten geçer. French press, pour-over, chemex gibi yöntemlerle yapılan demleme sırasında kahve telvelerinin üzerinde oluşan köpüklü kabarcıklara çiçeklenme denir. Demleme yaparken kahvede bu kabarcıklar oluşuyorsa bu, kahvenizin taze olduğu anlamına gelir. Bazı markalar çekirdeklerin kavrulma ve çekilme tarihini paketlerde belirtirler. Yüksek kaliteli kahve, kavurma işleminden 7-10 gün sonra en yüksek tazeliğe ulaştığından maksimum tazelik ve lezzet için son bir hafta içinde kavrulmuş kahveleri satın almanız gerekir.

Siz de taze kahve siparişi vermek, birbirinden leziz kahveleri denemek ve taze kahve fiyatlarına ulaşmak için Tchibo’yu ziyaret edebilirsiniz!