Sıcak şarap tarifi:
yılbaşı zamanı için baharatlı sıcak içecek

Sonunda yılbaşı arifesi, sonunda birkaç huzurlu saat geçirme zamanı. Bir tabak kurabiye, mum ışığı ve bir fincan sıcak şarap şımartıcı atmosferi mükemmelleştirir. Tariflerimiz ve önerilerimiz ile sıcak içeceği kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Hangi şarap çeşitlerinin, baharatların ve diğer malzemelerin lezzetli karışımlar oluşturacağını, hazır sıcak şarabı nasıl güzelleştirebileceğinizi ve alkolsüz bir alternatif yapmayı da öğrenin.

Sıcak şarabınızı kendiniz yapın: doğru şarap

İyi bir sıcak şarabın temeli, iyi bir şaraptır. Kırmızı, beyaz, ikisinin karışımı veya roze fark etmeksizin damak tadınıza göre seçiminizi yapabilirsiniz. Önemli olan kalitesinin uygun olması ve kuru ya da yarı kuru bir çeşit seçmenizdir. Meyve ağırlıklı şaraplar idealdir, aromaları tipik sıcak şarap baharatlarının arasında kaybolmaz. Asit ve tanen içeriği, sıcak şarabın tadını etkilemeyecek kadar düşük olmalıdır.Yıllanmış şaraplar sıcak şarap tarifleri için uygun değildir: Meşe fıçılarında beklemesi sırasında, tanenler şarapta birikir. Tanenlerin güçlü tadı ısıtma nedeniyle sertleşir ve rahatsız edici bir şekilde öne çıkar.

Kırmızı ve beyaz sıcak şarap için uygun çeşitler

Şarap satın alırken hiçbir şekilde masrafını düşünmeniz gerekmez. Alman tarım bölgelerinden bir sofra ya da köy şarabı çok yeterlidir. Zweigelt, Trollinger, Dornfelder ve Lemberger çeşitlerinin genç kırmızı şarapları uygundur. Hatta bir Pinot noir, Merlot veya Montepulciano ile de lezzetli sıcak şaraplar hazırlanabilir. Müller-Thurgau, Silvaner, Pinot grigio ve Resling gibi beyaz sıcak şarap için temel olarak sunulur.

Elma ve diğerleri: farklı bir sıcak şarap

Sıcak şarap tarifleriniz için sakin alternatifler deneyebilirsiniz. Bir roze, elma ya da armut şarabının yanı sıra kırmızı meyve şarabı da fincanıza leziz bir değişiklik getirir. Tipik sıcak şarap baharatlarıyla rafine edilen yabanmersini, ravent veya mürver çiçeği şarapları yılbaşı hissini aynı şekilde verir. Birkaç parça taze meyve de meyveli sıcak şarabın içerisinde iyidir.

Hangi baharatlar sıcak şarap için uygundur?

Baharatsız sıcak şarabın tadı, tuzsuz bir çorbaya benzer. Neyse ki bu sıcak içecek biraz çaba ile canlandırılabilir. Baharat rafına uzanmanız yeterlidir. Kolay bir sıcak şarap tarifi için tencereye birkaç karanfil, bir ya da iki çubuk tarçın ve limon ya da portakal kabuğu koyun. Bu temel karışım istenilen şekilde genişletilebilir. Tercih ettiğiniz lezzet notalarına bağlı olarak, şaraba serbest bir şekilde veya bir çay poşeti ya da çay süzgecine atabileceğiniz aşağıdaki çeşniler tavsiye edilir.

Keskin ve mayhoş sıcak şarap baharatları:
  • Zencefil

  • Defne yaprakları

  • Yenibahar

  • Kırmızı tane karabiber

  • Yıldız anason

Anason veya yıldız anason - farklı bitkiler söz konusudur - ayrıca herkese göre olmayan, meyankökünü andıran lezzeti sayesinde öne çıkar. Bu kişniş için de geçerlidir. Genetik olarak koşullandırılmış olan bazı insanlara sabun tadını hatırlatır. Anlamak için burada deneyin!

Tatlı-baharlı sıcak şarap baharatları:
  • Rezene tohumu

  • Kakule

  • Kişniş tohumu

  • Muskat çiçekleri

  • Vanilya

  • Ardıç meyvesi

Sıcak şarabı bu malzemelerle tamamlayın

Ne kadar çok baharat kullanırsanız, sıcak şarabınız o kadar tatlı olmalıdır. Aksi halde içecek hızlıca acılaşır. Şekerin yanında bal ve agave şurubu da söz konusudur, marmelatlar ve meyve suları da tatlı görevi görür. İlave şeker maddelerinin olabilecek en nötr lezzete sahip olmasına dikkat etmelisiniz: stevia o kadar da uygun değildir; çünkü hafif acı bir karaktere sahiptir. Dilim şeklinde kesilmiş portakallar ve limonlar içeceğe taze bir dokunuş kazandırır. Yabanmersini, kuru üzüm, kızılcık, mürver, nar taneleri, kuşburnu, elma ya da armut parçaları meyve vurgusu verir. Çiçek kokusu sağlamak için birkaç adet hibiskus ya da gül yaprakğını sıcak şaraba ekleyebilirsiniz! Biraz file badem ile içeceğe dekoratif bir atıştırmalık etkisi katabilirsiniz. Bu malzemelerle hali hazırda baharatlandırılmış olan sıcak şarabı daha da iyi hale getirebilirsiniz. Bu arada rafta "Bağcı Sıcak Şarabı" etiketli şişeler görürseniz heyecanlanmayın. Ürünler genellikle iyi kalitededir, çünkü şarap yönetmeliğine göre sadece bir şarap yetiştiricisinin ürettiği üzümler işlenmesine izin verilir. Sonuç, değişken ve dengeli bir şaraptır.

Sıcak içeceğin güzel yılbaşı dokunuşu: kısa baharat bilgisi

Yenibahar

Karanfil biberi veya yenibahar ağacının yuvarlak meyveleri Orta Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişir. Görsel ve tat olarak karabibere ve karanfile benzer. Öğütülerek kullanılır.

Yıldız anason

Çin'de ve Güneydoğu Asya'da yetiştirilen yıldız anason ağacının kuru meyveleri. Öğütülerek kullanılır.

Tarçın

Tarçın ağacının kurutulmuş iç kabuğu, çoğunlukla Sumatra'dan gelen Seylan tarçıncırı, başka çeşitleri güney Çin'den veya Endonezya'dandır. Çubuk ya da öğütülmüş olarak sunulur.

Karanfil

Karanfil ağacının kuru çiçekleri, çoğunlukla tropikal kıyı bölgelerinde yetişir. Uçucu yağlar sayesinde tipik hafif baharatlı tat.

Kakule

Hindistan’da ve Seylan’da yetiştirilen kakule bitkisinin kurutulmuş meyve kapsülleri. Öğütülmüş, kapşul tohumu olarak mevcut. Tatlı-keskin aroma.

Tek içkili sıcak şarap:

Meyve kokteyli tarifi:

Alkollü içkilerle sıcak şarabı meyve kokteyline dönüştürebilirsiniz, ancak dikkatli olun, tek içkili sıcak şarap için maksimum %12,5 alkol içeriğine sahip bir şarap temeli oluşturmalıdır, aksi halde içecek hızlı çarpar. Hafif mayhoş bir alkol eklemek için Alman kanyağı, Alman tahıl içkisi, votka ve grappayı tavsiye ederiz. Yumurta likörü, rom, amaretto ve Cointreau meyvemsi-tatlı bir bileşen sağlar. Yılbaşı meyve kokteylinin tadı çok sert olmuşsa, şarabın bir kısmını siyah çay ile değiştirin. Daha yüksek dereceli bir keyif istenirse, rom ve baharatlı sıcak bir kokteyl olan Grog da meyve kokteyline harika bir alternatiftir. Yanan, romlu şeker konisi yavaş yavaş kırmızı şaraplı kokteyle damladığında ve büyüleyici bir alev oyunu sunduğunda, ateş maşası dost sohbetinde hoş bir atmosfer yaratır. Arka plandaki kısılmış, sıcak bir aydınlatma ateş büyüsünü en iyi şekilde ortaya çıkarır.Kremalı içecekleri sevenler yumurta, süt, alkol ve şekeri Eggnog'a karıştırırlar ve eğer meyveli sevenler, rom kasesi hazırlar.

Alkolsüz sıcak şarap tarifi:

Akşamdan kalma tehlikesi olmadan keyif

Sıcak şarap %7 ile %14,5 arası alkol içerir ve soğuk içecekleri kıyasla kana daha hızlı karışır. Isı nedeniyle sindirim organları kanla daha iyi beslenir ve alkol hızla emilir. Yüksek şeker içeriği de hızlandırıcı etkiye sahiptir. Böylece bir fincanla kanda hızlıca 0,3 promil çıkar. Trafiğe çıkanlar sıcak şarap içerken dikkatli olmalıdır. Alkol almak istemeyenler için "dönüştürülmeyen" sıcak şarap tarifleri idealdir. Kırmızı ya da beyaz şarabı, aynı miktarda üzüm suyu ve siyah çay ile değiştirerek alkolsüz meyve kokteylini son derece kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sade bir çocuk kokteyli tarifi için meyve çayı kullanın. Bunun için sıcak şarap baharatları, portakal dilimleri ya da diğer meyvelerden ekleyin - tamamdır! İsteyen elma suyu, portakal suyu, vişne ya da frenk üzümü nektarı kullanabilirsiniz ve en sevdikleri karışımı bulabilirsiniz. Baharat eklerken "çok, azdır" mottosu geçerlidir, böylece aroma karışımı çok keskin olmaz. Bir litre meyve kokteyline bir çubuk tarçın, birkaç tane karanfil, bir yıldız anason ve iki kapsül kakule ekleyerek hafif baharatlı bir içecek hazırlarsınız.

Dört sıcak şarap tarifi:
Klasik: meyve sulu, alkolsüz ve kırmızı meyveli

Gerçekten buharı tüten bir fincan sıcak şarap içmeyi mi istiyorsunuz? „freiknuspern“ (www.freiknuspern.de) sitenin blogger'ı Fabienne'nin önerileri ile hemen başlayabilirsiniz. Yemek uzmanı Tchibo için klasik sıcak şarap, elmalı-tarçınlı sıcak şarap, çocuk kokteyli ve yabanmersinli sıcak şarap çeşitlerini yarattı. Güzel ev aksesuarları ile dekoratif sofralarda servis edilen sıcak içecekler, soğuk günlerde de görsel olarak ruhunuzu okşar.

Sıcak şarabı doğru ısıtmak: bunun için şunlar yapılır

Lezzetli bir sıcak şarap elde etmek için malzemelere ek olarak doğru sıcaklık çok önemlidir. İçeceği 80 derecenin üzerinden ısıtmayın, aksi halde alkol buharlaşmaya başlar, hafif meyve aromaları kaybolur ve acılık oluşur. Sıcak şarap asla kaynamamalıdır, lütfen çok kısa olsa da kaynatmayın. En yüksek orta sıcaklığı seçin ve içeceği yavaş yavaş ısıtın. Alkol uzun açık kapta uzun süre sıcak tutulduğu için de buharlaşacaktır. Her zaman bir kapak kullanın ya da sıcak şarabı uzun süre muhafaza etmek için termosa doldurun. Soğuyan şarap problemsiz şekilde ısıtılabilir. Kendi yaptığınız sıcak şarap ya da meyve kokteyli buzdolabında yaklaşık bir hafta kadar kalabilir.

Öneri: Kalan sıcak şarap fırında veya tencerede yemek pişirmek için kullanılabilir. Temel olarak, tek içki kırmızı şarap gerektiren tüm tarifler de sıcak şarap ile rafine edilebilir. Kekler, hamur işleri, marmelatlar ve reçeller bu sayede güzel aromalı olur. Sıcaklık konusunda endişelenmenize gerek yok, 80 derecenin üzerinde bir ısıtma tadı etkilemez.

Kendi sıcak şarabınızı yapmanız için önemli öneriler
  1. Meyveli, daha az ekşilik ve tanen içeren şarap çeşitlerini baz olarak kullanın.

  2. Ana malzeme olarak şeker, karanfil, tarçın ve limon kabukları eksik olmamalıdır.

  3. Daha da iyileştirmek için meyve suları, meyve, çiçekler ve file badem uygundur.

  4. Sıcak şarabı 80 derecenin üzerinde ısıtmayın ve asla kaynamasına izin vermeyin.

  5. Sıcak tutmak için her zaman kapalı bir kap kullanın.

Sıcak şarap tarifiniz için yılbaşına uygun atıştırmalıklar

Noel kurabiyeleri, zencefilli kurabiye, Noel keki, kavrulmuş badem, çikolata ve diğer tatlılar sıcak şarap ile mükemmel şekilde uyumludur. Peki ya tuzlu lezzetler nasıl olur? Besleyici küçük atıştırmalıklar tatlı içeceğe bir lezzet zıtlığı ve alkol için sağlam bir temel oluşturur. Tuzlu pretzel, peynirli çubuklar, baharatlı muffin kekler, pizza ruloları, sosisler, jambon ve peynirli kruvasanlar, tart, lahana turşusu ile patatesli erişte, tereyağlı ekmek ve mini köfte sadece birkaç öneridir. Küçük atıştırmalık ve parti tariflerinden ilham alın!