Şeker Hamurlu Pasta

Şeker hamuru ile pasta yapımı: Tarifimiz ve Tchibo'daki adım adım talimatlarımızla, şeker hamuru açmak, pasta üzerini kaplamak, dekoratif süslemeler yapmak artık çok kolay!

Sevgiyle pişirilmiş, yaratıcı bir şekilde dekore edilmiş: Öğreticilerimiz ve tariflerimiz, sizlere şeker hamuru ile evde nasıl sanat eseri pastalar yapılacağını gösteriyor. Bu tüyolar ile hayalinizdeki pastaların dolgu ve dekorasyonunu yapmak ve kreatif cupcake'ler elde etmek çok kolay olacak.

Mükemmel şeker hamurlu pastalar için adım adım

Şeker hamuru ile pasta yapmak, pasta sanatının en üst noktası olarak kabul edilir. Ama cesaretiniz kırılmasın, yapımı düşündüğünüzden daha kolay. Altın tarifimizle, bir pastayı kaplamanın yanı sıra pastayı dekore etmek için de uygun olan şeker hamurunu yapabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlarımız sayesinde, şeker hamuru karışımı ile çalışırken sık yapılan hataların önüne geçersiniz. Paskalya için ya da bir sonraki doğum günü için mutfakta yaratıcılığınızı serbest bırakın! Yapmanız gereken tek şey, biraz zaman ayırmak: Şeker hamurundan bir pasta yapmanın en iyi yolu, keki iki veya üç gün önceden yapıp gece boyunca dinlendirmektir.

Yeni başlayanlar için şeker hamurlu pasta tarifi

Tüm gözleri bir anlığına üzerine çeken görkemli doğum günü veya düğün pastalarının arkasında her zaman profesyonel bir pastacı yoktur. Bu altın tarifle, önceden büyük deneyim ve bilgiye sahip olamadan da sanat eserleri yaratacaksınız.

Şeker hamuruna dair ipuçları ve püf noktaları

Mükemmel şeker hamurlu pastaya adım adım - yeni başlayanlar ilk pasta denemesinde genellikle bir çok soru ile karşı karşıya kalır. Tam olarak nasıl kaplanmalı? Ne ile? Pasta kaplanırken nelere dikkat edilmelidir? Bu altın tekniklerle artık hepsi çok basit.

Şeker hamuru pastanın sıvasını yapmak

Şeker hamuru için bir alt katman olan yağlı kremayı pasta keki üzerine sürün. En güzeli keki bir gün önceden pişirmek, kremasını sürmeyi bir sonraki güne bırakmaktır. Size nasıl yapılacağını gösteriyoruz!

Quelle: © 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH

Pastayı şeker hamuru ile kaplamak

Şimdi, pasta kekinizi şeker hamuruyla kaplama zamanı - yani, esnek şeker kütlesiyle mümkün olduğunca düz şekilde örtmek gerekiyor. Yeni başlayanlar genellikle bu aşamadan korkarlar, ancak adım adım talimatlarımızla yapmak oldukça kolaydır.

Şeker hamurlu pastayı gül ya da çiçek figürleriyle süslemek

Figürler, çiçekler ve şeker hamurundan motifler yapmak gerçekten çok eğlenceli. Pastanız için dekorasyon yapmanın ne kadar kolay olduğunu gösteriyoruz. Spreylemek veya pasta üzerine bir şeyler yazmak isterseniz, şeker hamurunun çözünmemesi için asla nemli içerikler kullanmayın.

İhtiyacınız olan şey:

10 adet çiçek veya 3 gül için | 15 dakika hazırlık | 1 ½ saat kurutun | 100'er g beyaz ve roz şeker hamuru | nişasta | Silikon mat | oklava | fondan kalıbı | modelleme gereci | küçük cımbız | kürdan

Quelle: © 2016 GRÄFE UND UNZER VERLAG GmbH

Şeker hamuru en iyi nasıl muhafaza edilir?

Şeker hamurunu olabildiğince kuru ve orta derecede serin bir yerde muhafaza edin. Hem hamuru için hem de keki için doğru muhafaza etmek önemlidir. Keki servis yapmaya hazır olana kadar kilere koyun. Buzdolabınız sadece çok nemli değilse uygundur, aksi takdirde şeker hamuru çözülür. Gerekirse, dolaba nemi alması için bir kase pirinç veya tuz koyabilirsiniz. Eğer bir pastayı önceden hazırlanmış şeker hamuru ile kaplamak istiyorsanız, zamanla hamurun hala kullanılabilir olduğundan emin olmalısınız. Kalan hamuru hava geçirmez bir ortamda ve karanlıkta saklamayın, aksi takdirde şeker hamuru fazla sert ve kuru olabilir.

Şeker hamurlu bir pasta dondurulup çözdürülebilir mi?

Evet, bu mümkün. Ancak, tüm işlem için yeterli zaman olduğundan emin olun. Sıcaklık çok fazla ve çok hızlı değişirse, şeker hamuru kaplaması "terler". Donmuş bir şeker hamurlu pasta çözdürürseniz, pasta kutusu en az bir gece -daha fazla durursa daha iyi- bir kek kutusunda buzdolabında kalmalıdır. Eğer çözüldükten sonra hamur yapışkansa, pastayı yarım saat boyunca iyi havalandırılmış bir odaya koyun ve yavaşça kurumasını bekleyin. Zamanla sertleşebilecek, dekorasyon için kullanılan küçük çiçek hamurundan çiçekleri, dondurmadan sadece oda sıcaklığında kuru şekilde muhafaza edin - bu iş için bir karton uygun olacaktır.