Rüya gibi yatak takımları

Rüya gibi yatak takımları

Malzemeler, tasarım ve bakım hakkında her şey
Her gece onları cildimizde hissediyoruz. Bu nedenle yumuşak kumaşlara, güzel renklere ve kaliteli üretime dikkat etmeliyiz. Tavsiyelerimizle yatak takımları hakkında gerekli her şeyi bulacaksınız.

Tüm yıl için yatak takımları

Jersey

Jersey

Jersey kumaştan üretilen nevresim takımları oldukça sevilir. Elastik kumaşı ve kendine has örgü dokusu sayesinde ten ile eşsiz bir uyum sağlar. Dokusundaki küçük ağlar sayesinde nefes alır ve nemi emer. Jersey nevresim takımı ütü istemez ve bakımı kolaydır. Isı dengeleyen özelliği sayesinde yıl boyu kullanıma uygundur.
Mikrofiber

Mikrofiber

Mikrofiber kumaş oldukça ince fiberlerden oluşur ve genelde polyesterden üretilir. Bu şekilde çok hafif ve ince bir doku elde edilir; düz yüzeyi son derece yumuşaktır. Toz ve polen alerjisi olanlar için mikrofiber nevresim takımları ilk tercihtir çünkü ev akarlarını uzak tutar ve diğer alerjen faktörlere karşı da oldukça dirençlidir.
Renforce

Renforce

Renforcé, pamuklu kumaş için standart bir dokuma türüdür. Orta narin dokumalı pamuklu malzemesinin yüzeyi düz ve yumuşaktır. Nemi emer ve ısıyı dengeler. Dayanıklı malzemesi sayesinde kumaşa rahatlıkla desen ve baskı yapılabilir. Hem sıcak hem de soğuk geceler için uygundur.

Yaz günleri için nevresimler

Yazın gece terlemek? Almayalım! Sıcak yaz geceleri için ideal nevresim takımı ciltte yumuşak ve serin bir his bırakır. Isı dengeleyebilen ve nefes alan ince kumaşlar rahat bir uyku için idealdir.
Gofre kumaş

Gofre kumaş

Gofre kumaşın en ayırt edici özelliği kabarık üst yüzeyidir. Kıvrımlı yapısı ile son derece yumuşaktır, asla cildinize tamamen yapışmaz ve bu nedenle yaz için idealdir. İyi hava sirkülasyonu sağlar ve ütü gerektirmez.
Saten

Saten

Saten son derece ince liflerden üretilmiş pamuk iplikler kullanılarak sık bir dokuma tekniğiyle işlenir. Bu sayede parlak, düz ve dökümlü bir yüzey kazanır. Özellikle nevresim takımları için kullanılan mako-saten kumaşının kullanımı rahattır ve serinletici bir etkiye sahiptir.
Perkal

Perkal

Perkal pamuklu, oldukça sık ve düz yüzeye sahip bir kumaştır. Perkal kumaşı çok hafif ve emicidir. Bu yüzden yaz günleri için idealdir. Ayrıca bakımı da çok kolaydır. Perkal nevresimlerini dokuma iplerinin renginde bulabileceğiniz gibi değişik baskı detayları ile tercih etmeniz de mümkün.

Kış için yatak takımları

Soğuk gecelerde nevresimlerin başlıca görevi teni yumuşacık sarması ve sıcak dokunuşlu olmasıdır. Yumuşak yastık ve yorgan kılıfları soğuk mevsimlerde rahatlığa ve keyfe davet çıkarıyor. Karlı ve soğuk kış günlerinde kumaşı ve rengiyle parıldayan nevresimler adeta bir şölen havası estiriyor.
Biber

Biber

Biber kumaşı da Renforcé kumaşı gibi bir dokumaya sahiptir ve genelde saf pamuktan üretilir. Yüzeyi pürüzlüdür. Bu yüzden biber kumaşından üretilen nevresim takımları son derece sıcak tutar ve yumuşaktır. Kış mevsiminin vazgeçilmezidir.
Flanel

Flanel

Flanel nevresim takımının yüzeyi pürüzlüdür. Bu sayede oldukça sıcak tutar ve yumuşaktır. İnce ip kalitesi sayesinde biber kumaşından daha hafiftir. Bu nedenle dokumasına kimi zaman ince biber kumaş dokuma de denir. Flanel kumaş pamuktan üretilir, nemi emer, nefes alır ve kullanım rahatlığı sunar.

Fikirden en sevilen yatak takımlarına

Yeni ilkbahar koleksiyonumuz burada! Renkli ve iç açıcı çiçek motifleri için tasarımcılarımız tüm sevgilerini kattılar. Size adım adım yeni tasarımlarımızın nasıl ortaya çıktığını göstereceğiz.

1. İlk fikirler

"Biz yeni koleksiyonumuzla evinize baharı getirmek istiyoruz", diyor tasarımcı Charlotte. İlk fikirlerden sonra ilk elle çizilen sulu boya eskizler geliyor.

2. Düzenleme

Sadece en güzel motifler bir sonraki tura geçebiliyor: bilgisayarda düzenlenmeye. Burada sonuç doğru olana dek uğraşılıyor.

3. İlk kalıp

En heyecanlı an? " İnsanın Charlotte'un o harika çizimini gerçek bir kalıp olarak elinde tuttuğu an" diyor ürün müdürü Vanessa.

4. Sonuç

Ev için hazır: Çiçeklerle bezeli ve sevgi ile üretildi- işte Tchibo'nun yeni nevresim takımları. Rüya gibi geceler dileriz!

Nevresim takımlarınız için doğru bakım

Nevresim takımlarımızı her gece kullanırız. Ancak eski tazeliklerini korumak ve bakterilerden arındırarak alerjik durumları önlemek için düzenli bir temizlik son derece önemlidir. Nevresimlerinizi uzun süre severek kullanmanız için birkaç temizlik ve bakım önerimiz var:
1. Uygun bir yıkama sıklığı bulun

Nevresimlerin hangi sıklıkta yıkanması gerektiği birkaç faktöre bağlıdır. Örneğin, alerjen bünyeler için olan nevresimlerin haftada bir kere yıkanması önerilir. Çok terleyen kişilerin ise en geç iki haftada bir nevresimlerini değiştirmeleri gerekir. Bu durumların dışında ayda bir nevresim değiştirmek yeterlidir. Yastık ve yorganları ise en iyisi her gün çırpmak ve yoğun nemli koşullardaysa her gün havalandırmak gerekir.
2. Nevresimleri doğru yıkamak

Genel olarak tavsiye edilen, pamuklu nevresimlerin 60°C'de yıkanmasıdır. Ancak bu şekilde bakterilerden tam anlamıyla arınabilir. Saten gibi hassas malzemeden üretilmiş nevresimlerde ise mutlaka yıkama talimatına uyulmalıdır. Daha düşük derecede yıkanması gereken nevresimler, iyi temizlenmesi için ekstra hijyen deterjanı kullanılarak bakterilerden arındırılabilir.

Nevresimin rengini korumak ve kumaşının çekmesini engellemek için nevresimlerinizin fermuarını kapatarak veya düğmelerini ilikleyerek tersten yıkayın. Kumaş liflerini korumak için nevresimlerinizi ayrı ayrı yıkayın.
3. Uygun deterjan ve yumuşatıcı kullanmak

Nevresimlerinizin ilk günkü gibi canlı renklerde kalmasını istiyorsanız renklilere özel yıkama deterjanı kullanmanız önerilir. Siyah nevresimleriniz için de aynı şekilde renkli yıkama için kullandığınız deterjanı tercih edebilirsiniz. Bu deterjanlar, koyu renklerin veya siyah rengin parlaklığını koruyacaktır. Beyazlarda ise beyaz renklere özel deterjanları tercih ederek nevresimlerinizin zamanla grileşmesini önleyebilirsiniz.

Mikroliflerden veya mikropolar malzemeden üretilen kumaşlarda yumuşatıcı kullanmayın. Aksi takdirde kumaşın yumuşaklığı ve emiciliği kaybolabilir. Ayrıca yoğun kokulu yumuşatıcılar konusunda daha dikkatli olunmalı. Lavanta gibi hassas kokular kullanmanız uykuya dalmanızı olumlu etkileyecektir.
4. Nevresimleri kurutmak ve saklamak

Her nevresim, çamaşır kurutma makinası için uygun olmayabilir. Bu durumlarda nevresimlerinizi asarak kurutmanız ve yıkama talimatlarına uymanız önerilir. Kuruttuktan sonra nevresimlerinizi tekrar doğru tarafına çevirmenize gerek yok. Olduğu gibi tersten de katlayarak dolabınıza koyabilirsiniz. Bu sayede nevresim kılıflarınızı yastık ve yorganlarınıza geçirirken otomatik olarak doğru tarafı gelecek şekilde geçirmiş olacaksınız.

Kuş tüyünü doğru yıkama ve kurutma

Yorgan veya yastık fark etmez- harika bakımla dinlendirici gecelerimizin mimarının ömrü uzatılabilir.

Size gerekenler:
  • En az 7 kilo yıkama kapasiteli bir çamaşır makinesi
  • Beyazlatıcı içermeyen hassas yıkama deterjanı (yün deterjanı) veya kuş tüyü deterjanı
  • En az 10 kilo kurutma kapasiteli bir kurutucu
  • 2-3 Tenis/ kurutma topları
1. Yıkama işlemi

Kuş tüyü ürünlerle çamaşır makinenizi doldurun ve hassas yıkama deterjanını ekleyin. Makineden hassas yıkama veya nevresim takımı programını seçin.
2. Kurutma işlemi

Nevresim takımının parçalarını kurutucuya koyun. Kuş tüyü ürünler ipte kurutulmamalıdır, yoksa toplanma yapabilirler. Kurutucuda doğru süreyi seçin. Kuş tüyünden önemli olan sadece dışının değil içindeki dolgunun da kurumasıdır. Bir çok kurutucu dış yüzey kuruyunca otomatik olarak durmaktadır. Kurutma süresini uzatmak için içine ıslatılmış bir bez koyun. Ayrıca, dolguyu daha da gevşetmek için 2-3 tenis veya kurutma topu ekleyin.
3. Bakım işlemi

Kuş tüyü yatağı günlük olarak silkelemek içindeki astarı düzeltir, yumuşaklık hissini tazeler ve ürün özelliklerini korur. Ayrıca kuş tüyü ürünleri her zaman iyice havalandırın ve kuru saklayın.
4. Saklama işlemi

Saklamak için büyük hurçlar kullanın ve ürünleri tozdan kuruyun. En ideali pamuk hurçlar veya eski çarşaflardır. Vakumlu ürünler kuş tüylerini kırıp onlara hasar verdiği için tercih edilmemelidir.

Artık rahat olacak!

Her mevsim için yatak takımları

Ne yazık ki sizin için uygun bir şey bulamadık.
Ancak belki burada size göre bir şeyler olabilir:

Aradığınızı Bulamadınız Mı?

O zaman e-bülten´e şimdi üye olun, yeniliklerimizden haberdar olun!
Üye OI