Kahve Hazırlama Aletleri

En yüksek kahve keyfi için hevesli misiniz? O zaman size taze öğütmek ve elde demlemek için çekirdek kahve öneririz.

Profesyonel aksesuarlar

Porsiyonlayın, öğütün ve ısıtın: el filtresi, French Press, Pour Over ve diğerleriyle profesyonel şekilde demlemek için gereken her şey.

Kuğu Boynu Su Isıtıcısı, Ocak
Yakında yeniden stokta

Elde demlemek için profesyonel aksesuarlar

Kahve Öğütücüsü
Süt köpürtücüler
Kahve servisleri ve muglar
Kahve saklama

Ne kadar su ve kahve idealdir?

Mükemmel kahve keyfi için doğru kahve ve su oranı son derece önemlidir. Bir fincan filtre kahve için (250 ml) 16 g öğütülmüş kahve idealdir - bu da yaklaşık 2 kahve ölçü kaşığına denk gelir. Favori kahvenizin her zaman aynı şekilde iyi bir lezzete sahip olmasını mı istiyorsunuz? Dijital bir kahve tartısı ile gerekli olan kahve miktarı 0,1 grama kadar net şekilde ölçülebilir. Entegre zamanlayıcı ile demleme süresini her zaman görebilirsiniz.

Profesyonel gibi kahve hazırlayın

Elde demleme, Pour Over ve diğerleri: her defasında nasıl mükemmel kahveler hazırlayabileceğinizi adım adım açıklıyoruz.

El ile hazırlamayı öğrenin!

Kahve hazırlayıcı – Manuel olarak aromatik lezzet deneyimi

Kahvenizin hazırlanışını, bir kahve hazırlayıcı ile kutlayın. Adımları tek tek bir kahve makinesi gibi otomatik kahve hazırlayıcılara bırakmak yerine, kendi ellerinizle yapın. Taze öğütülmüş kahvenin kokusu, üzerine su dökerken yavaşça salınan aromalar ve tabii ki demlenmiş kahveden alınan ilk yudum – tüm bunlar kahve keyfinin en güzel şeklidir. Slow Food yemenin giderek daha fazla seveni olmaya başlaması gibi, kahveyi ağır ağır kendiniz hazırlamanız da çok modadır. Manuel hazırlama için farklı seçenekler bulunur. Kahvenizi French Press ile demleyebilirsiniz, el filtresi ya da dayanıklı bir filtre veya bir Pour Over demlik kullanabilirsiniz. Tchibo’da uygun bir kahve hazırlayıcısının yanında aksesuarlar da bulabilirsiniz – ve tabii ki damak tadınıza göre çekirdek veya öğütülmüş kahveleri de!

Hangi kahve sizin için uygundur?

Tercihlerinize uygun bir ürün seçerken zaman, kişisel kahve zevki ve kullanım gibi faktörlerin hepsi bir rol oynar. BODUM Caffettiera French Press gibi süzgeç bastırılan bir demlikte, öğütülmüş kahve filtresiz bir süzgeç parçasında doğrudan sıcak suyla karışır: Kahvenin yağları içeceğin içerisinde kalır ve yoğun, dolgun bir aroma sağlar. Kullanım kolaydır ve kahve birkaç dakika sonra hazır olur. Porselen filtre ve filtre kağıdı ile hazırlamak da aynı şekilde basit ve hızlıdır. Burada suyu yavaşça dökersiniz, üç veya dört dakika kadar bekletmelisiniz. Kısa demlenme süresi sayesinde kahve daha az acı maddeye sahip olur ve lezzeti son derece iyidir. Manuel filtreye alternatif olarak porselen kahve hazırlayıcı ve dayanıklı bir filtre ile hazırlamak da mümkündür. Bu, kahveye bütün lezzetini veren en ince parçacıkların geçmesini sağlar. Son olarak aynı şekilde yine dayanıklı bir filtrenin kullanıldığı Pour-Over yöntemi de bulunur. BODUM Pour Over ürünümüzde güzel bir mantar manşet ile giydirilmiş olan borosilikat camdan bir demliğin üzerine yerleştirilir. Suyun yavaşça dökülmesi sayesinde, yoğun bir lezzet deneyimi için bu kahve hazırlayıcıda aromalar ideal şekilde ortaya çıkar.

Kahve hazırlayıcı ile hazırlama – en iyi öneriler

Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmanız için kahve hazırlayıcıları kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunur. Hem kahvenin öğütme derecesi hem de öğütülmüş kahve miktarı ,ilgili hazırlayıcı ile uyumlı olmalıdır. Kahve hazırlayıcınızla hazırlamak için aşağıdaki önerileri rehber olarak kullanın. Verilen miktar 150 ml veya bir fincan suyu kapsar ve kahvenizi ne kadar sert sevdiğinize bağlıdır:

  • El filtresi ile infüzyon yöntemi: ince ve orta çekilmiş, 6 ila 8 g öğütülmüş kahve

  • Pour Over ile el filtresi: ince ve orta çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve

  • French Press ile hazırlma: iri çekilmiş, 8 ila 12 g öğütülmüş kahve

Öğütmek için manuel ya da elektrikli kahve değirmenlerimiz çok uygundur. Bir kahve kaşığı ya da kahve tartısı gibi aksesuarlar net ölçüm için yardımcı olur. Suyun da kahvenin lezzeti üzerinde etkisi bulunur. Yumuşak ise meyve asitlerini vurgular, sert su yumuşatır. Dengeli bir aroma için en iyisi orta sertlik derecesinde (8,4 ila 14 °dH arası) su kullanmaktır. Kağıt veya dayanıklı filtreleri kullanmadan önce, ıslatmak veya yıkamak gerekir. Böylece yabancı tatların kahve keyfini bozmasını engellersiniz. Suyu yavaşça, dairesel hareketlerle ortadan dışa doğru, son olarak ince bir şekilde akıtarak dökün. Bu sayede öğütülmüş kahve suyla eşit ölçüde temas eder ve güzelce şişebilir. En iyisi entegre termometreli Tchibo su ısıtıcısı ya da sıcaklığı tam olarak önceden seçebileceğiniz ve 60 dakikadan uzun süre koruyabileceğiniz elektrikli su ısıtıcısı kullanmaktır. Kahveniz için kullanacağınız 92 ila 96 °C arasındaki ideal demleme sıcaklığına ulaşmanızı kolaylaştırır. French Press kullanırken de duyular söz konusudur: Demleme süresinden sonra süzgeci yavaşça aşağıya doğru bastırın. Kahvenin hızlıca soğumasını engellemek için, demliği kahve pişirmeye başlamadan önce ısıtmanızı öneririz.

French Press ile Kahve Yapımı

French Press kullanarak kahve yapma tüyoları için French Press sayfamızı ziyaret edin.