Sıcak şarap tarifi:
yılbaşı zamanı için baharatlı sıcak içecek
Sonunda yılbaşı arifesi, sonunda birkaç huzurlu saat geçirme zamanı. Bir tabak kurabiye, mum ışığı ve bir fincan sıcak şarap şımartıcı atmosferi mükemmelleştirir. Tariflerimiz ve önerilerimiz ile sıcak içeceği kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Hangi şarap çeşitlerinin, baharatların ve diğer malzemelerin lezzetli karışımlar oluşturacağını, hazır sıcak şarabı nasıl güzelleştirebileceğinizi ve alkolsüz bir alternatif yapmayı da öğrenin.
Sıcak şarabınızı kendiniz yapın: doğru şarap
İyi bir sıcak şarabın temeli, iyi bir şaraptır. Kırmızı, beyaz, ikisinin karışımı veya roze fark etmeksizin damak tadınıza göre seçiminizi yapabilirsiniz. Önemli olan kalitesinin uygun olması ve kuru ya da yarı kuru bir çeşit seçmenizdir. Meyve ağırlıklı şaraplar idealdir, aromaları tipik sıcak şarap baharatlarının arasında kaybolmaz. Asit ve tanen içeriği, sıcak şarabın tadını etkilemeyecek kadar düşük olmalıdır.Yıllanmış şaraplar sıcak şarap tarifleri için uygun değildir: Meşe fıçılarında beklemesi sırasında, tanenler şarapta birikir. Tanenlerin güçlü tadı ısıtma nedeniyle sertleşir ve rahatsız edici bir şekilde öne çıkar.
Hangi baharatlar sıcak şarap için uygundur?
Baharatsız sıcak şarabın tadı, tuzsuz bir çorbaya benzer. Neyse ki bu sıcak içecek biraz çaba ile canlandırılabilir. Baharat rafına uzanmanız yeterlidir. Kolay bir sıcak şarap tarifi için tencereye birkaç karanfil, bir ya da iki çubuk tarçın ve limon ya da portakal kabuğu koyun. Bu temel karışım istenilen şekilde genişletilebilir. Tercih ettiğiniz lezzet notalarına bağlı olarak, şaraba serbest bir şekilde veya bir çay poşeti ya da çay süzgecine atabileceğiniz aşağıdaki çeşniler tavsiye edilir.
Sıcak şarabı bu malzemelerle tamamlayın
Ne kadar çok baharat kullanırsanız, sıcak şarabınız o kadar tatlı olmalıdır. Aksi halde içecek hızlıca acılaşır. Şekerin yanında bal ve agave şurubu da söz konusudur, marmelatlar ve meyve suları da tatlı görevi görür. İlave şeker maddelerinin olabilecek en nötr lezzete sahip olmasına dikkat etmelisiniz: stevia o kadar da uygun değildir; çünkü hafif acı bir karaktere sahiptir. Dilim şeklinde kesilmiş portakallar ve limonlar içeceğe taze bir dokunuş kazandırır. Yabanmersini, kuru üzüm, kızılcık, mürver, nar taneleri, kuşburnu, elma ya da armut parçaları meyve vurgusu verir. Çiçek kokusu sağlamak için birkaç adet hibiskus ya da gül yaprakğını sıcak şaraba ekleyebilirsiniz! Biraz file badem ile içeceğe dekoratif bir atıştırmalık etkisi katabilirsiniz. Bu malzemelerle hali hazırda baharatlandırılmış olan sıcak şarabı daha da iyi hale getirebilirsiniz. Bu arada rafta "Bağcı Sıcak Şarabı" etiketli şişeler görürseniz heyecanlanmayın. Ürünler genellikle iyi kalitededir, çünkü şarap yönetmeliğine göre sadece bir şarap yetiştiricisinin ürettiği üzümler işlenmesine izin verilir. Sonuç, değişken ve dengeli bir şaraptır.
Sıcak içeceğin güzel yılbaşı dokunuşu: kısa baharat bilgisi
Yenibahar
Karanfil biberi veya yenibahar ağacının yuvarlak meyveleri Orta Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişir. Görsel ve tat olarak karabibere ve karanfile benzer. Öğütülerek kullanılır.
Yıldız anason
Çin'de ve Güneydoğu Asya'da yetiştirilen yıldız anason ağacının kuru meyveleri. Öğütülerek kullanılır.
Tarçın
Tarçın ağacının kurutulmuş iç kabuğu, çoğunlukla Sumatra'dan gelen Seylan tarçıncırı, başka çeşitleri güney Çin'den veya Endonezya'dandır. Çubuk ya da öğütülmüş olarak sunulur.
Karanfil
Karanfil ağacının kuru çiçekleri, çoğunlukla tropikal kıyı bölgelerinde yetişir. Uçucu yağlar sayesinde tipik hafif baharatlı tat.
Kakule
Hindistan’da ve Seylan’da yetiştirilen kakule bitkisinin kurutulmuş meyve kapsülleri. Öğütülmüş, kapşul tohumu olarak mevcut. Tatlı-keskin aroma.
Dört sıcak şarap tarifi:
Klasik: meyve sulu, alkolsüz ve kırmızı meyveli
Gerçekten buharı tüten bir fincan sıcak şarap içmeyi mi istiyorsunuz? „freiknuspern“ (www.freiknuspern.de) sitenin blogger'ı Fabienne'nin önerileri ile hemen başlayabilirsiniz. Yemek uzmanı Tchibo için klasik sıcak şarap, elmalı-tarçınlı sıcak şarap, çocuk kokteyli ve yabanmersinli sıcak şarap çeşitlerini yarattı. Güzel ev aksesuarları ile dekoratif sofralarda servis edilen sıcak içecekler, soğuk günlerde de görsel olarak ruhunuzu okşar.
Klasik kırmızı sıcak şarap tarifi
Elmalı ve tarçınlı sıcak şarap tarifi
Çocuk kokteyli/alkolsüz meyve kokteyli tarifi
Yabanmersinli sıcak şarap tarifi
Sıcak şarabı doğru ısıtmak: bunun için şunlar yapılır
Lezzetli bir sıcak şarap elde etmek için malzemelere ek olarak doğru sıcaklık çok önemlidir. İçeceği 80 derecenin üzerinden ısıtmayın, aksi halde alkol buharlaşmaya başlar, hafif meyve aromaları kaybolur ve acılık oluşur. Sıcak şarap asla kaynamamalıdır, lütfen çok kısa olsa da kaynatmayın. En yüksek orta sıcaklığı seçin ve içeceği yavaş yavaş ısıtın. Alkol uzun açık kapta uzun süre sıcak tutulduğu için de buharlaşacaktır. Her zaman bir kapak kullanın ya da sıcak şarabı uzun süre muhafaza etmek için termosa doldurun. Soğuyan şarap problemsiz şekilde ısıtılabilir. Kendi yaptığınız sıcak şarap ya da meyve kokteyli buzdolabında yaklaşık bir hafta kadar kalabilir.
Öneri: Kalan sıcak şarap fırında veya tencerede yemek pişirmek için kullanılabilir. Temel olarak, tek içki kırmızı şarap gerektiren tüm tarifler de sıcak şarap ile rafine edilebilir. Kekler, hamur işleri, marmelatlar ve reçeller bu sayede güzel aromalı olur. Sıcaklık konusunda endişelenmenize gerek yok, 80 derecenin üzerinde bir ısıtma tadı etkilemez.