Şık balkon mobilyalarıyla keyifli bir yaşam

Doğanın yeşil tonlarını balkonunuza taşıyın

Sıcak, güneşli yaz günlerini kendi vahanızda mı geçirmek istiyorsunuz? Şehir karmaşasında o küçük balkonu kaçış noktanıza dönüştürebilir ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Birkaç tüyo ve küçük dokunuşlarla sakinliğin tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.
Akıllı balkon mobilyaları

Akıllı balkon mobilyaları

Balkondaki alanın tamamını en iyi şekilde değerlendirmek için çok yönlü ve açılır kapanır mobilyalar tercih edin. Balkonunuz küçük de olsa bu şekilde istediğiniz mobilyayı rahatlıkla alabilirsiniz. Farklı fikirleri uygulayarak hayalinizdeki ortamı oluşturabilirsiniz. Balkon brandasından kullanışlı balkon çiçek ve dekorasyon raf sistemleri veya çamaşır askılıklı balkon masasına kadar her şey balkonunuzun şıklığı için tasarlandı.
Balkon brandası

Balkon brandası

Rüzgar yine ıslık çalıyor veya siz rahatça gazetenizi okumak isterken komşular sizi izleyebiliyorsa, keyfiniz bir anda yarım kalabilir. Yabancı gözlerden korumak için ağaç veya çalıların olmadığı yerde başka çözümler bulmak gerekir. Örneğin çekilip açılabilir yan brandalar veya yabancıların bakışlarından korunmak ve rüzgarı kesmek için balkon tenteleri idealdir.
Balkon şemsiyeleri

Balkon şemsiyeleri

Ruhumuz ve bedenimiz için güneşin sayısız faydaları var. Fakat yoğun güneş ışınlarından korunmazsak güneş yanığı gibi yan etkilere maruz kalırız. Şık balkon brandaları veya şemsiyeleri ile gölgelikte güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak böylesi bir ürün almadan önce oldukça kullanışlı ve fonksiyonelli bir model olduğuna dikkat edin.

Balkonu çiçeklendirmek çok kolay

Yaz mevsimini balkonunuzda rengarenk çiçeklerle geçirmek için çeşitli çiçekleri balkon raflarına yerleştirin. Büyük saksılarda Begonya veya petunya gibi dolu dolu bir görünüm veren çiçekleri askılı saksılara veya çiçek çantalarına ekebileceğiniz diğer renkli çiçeklerle kombine edebilirsiniz veya merdiven raf kullanarak çiçeklerinizi dilediğiniz gibi dizebilirsiniz. Böylece hem göze hitap eden hem de son derece şık, küçük bir bahçe oluşturabilirsiniz. Küçük balkon seralarında aromatik bitkiler veya meyveler yetiştirebilir ve kendi ekimlerinizin lezzetini tadabilirsiniz.
Dikey bahçe, çiçek merdivenleri ve daha fazlası

Dikey bahçe, çiçek merdivenleri ve daha fazlası

Dikey bahçe veya çiçek merdivenleri ile çiçek dünyasına en küçük balkonlarda bile yer açabilirsiniz. Çeşitli çiçekler, bitkiler ve diğer yeşillikleri üst üste raflara dizerek balkonda çok yer kazanabilirsiniz. Aynı zamanda yabancı bakışlardan korunmak için de son derece pratik bir araçtır.
Balkonda yeni moda: Cepli çiçek çantaları ve askılı saksılar

Balkonda yeni moda: Cepli çiçek çantaları ve askılı saksılar

Balkon modasını yakalamak bu aksesuarlar ile çok eğlenceli. Dayanıklı tekstilden üretilen cepli bitki torbaları ve rengarenk askılı çiçek saksıları ile balkon duvarlarınızı birkaç adımda bir çiçek cennetine çevirebilirsiniz. Dilerseniz kokularıyla mutluluk veren bitkileri de bu şekilde dekore edebilirsiniz. Fransız balkonları da bu tarz dekore edilebilir.
Balkonda bahçıvanlık keyfi

Balkonda bahçıvanlık keyfi

Bahçeniz olmasa da balkonda da rahatlıkla bir bahçıvan edasıyla çiçeklerin ve bitkilerin keyfini sürebilirsiniz. Seralarda ideal ortamı oluşturarak kendi çiçeklerinizi yetiştirebilirsiniz. Seralarda bulunan pencere ve kapılar, çeşitli havalandırma olanakları ile ideal sıcaklık ve ışık şartlarını ayarlayabilir ve yeşillikleri balkon için hazır hale getirebilirsiniz.

Sebze ve bitkileri balkonda yetiştirin

Domates, biber ve fesleğen gibi bazı sebze ve bitki türleri balkonda rahatlıkla yetiştirilebilir. Balkonda bitki ve sebze yetiştirme sanatının püf noktalarını buradan öğrenebilirsiniz. İyi eğlenceler dileriz!
1. Domatesler
Domatesler

Gerekli malzemeler:

  • Saksı kabı
  • Bitki saksısı
  • Domates tohumu
  • Substrat kültürü veya toprak
Domates gölgede yetişen bir sebze türü olup patatesle aynı gruptandır. Çiçek saksılarında veya dışarıda açık mekanda yetiştirilebilir. Soğuğa karşı hassastır ve bu yüzden en erken Mayıs ayı itibariyle dış mekana ekilebilir. Domatesler dona karşı son derece hassastır.
Yetiştirme
Domatesleri daha sonra dış mekana ekmek istiyorsanız Mart ila Nisan arası ( yani son dondan 6-8 hafta önce) pencere önünde veya serada ekerek ön yetiştirme yapın.
Saksıya toprak veya substrat kültürü yerleştirin ve domates tohumlarını yaklaşık 0,5 cm kadar derine ekin. Tohumları dikkatlice toprakla kapladığınızdan emin olun. Toprağa biraz bastırın. Ekim yaptığınız saksı kabını bitki saksısına koyun.
Domateslerin filizlenmesi için ideal sıcaklık 20 ve 25 derece arası olmalıdır. Tohumların filizlenme süresi 14 ila 21 gün arasıdır. Tohumların ilk filizlenmesini görene kadar ışıktan koruyun. Domates çiçekleri ilk yapraklarını oluşturana dek birbirinden biraz daha mesafeli ekin. Yeni yerleri ışık gören, sıcak, güneşli ve rüzgar ve yağmurdan korunaklı olmalıdır. Kökü yeni yaprakların yüksekliğine kadar toprağa ekin. Bu şekilde yeni kökler de oluşacaktır.

Bakım
Tüm meyvelerin iyi oluşması için çıkan yan dalları koparın. Bunun için dalları kolayca kırıp almanız yeterlidir.
Bitkileri yeterli miktarda gübreyle besleyin ve ılık su verin. Özel domates gübresi kullanmanızı ve üretici firmanın tavsiyelerini dikkate almanızı öneririz. Çünkü domatesler oldukça besleyici toprağa ve iyi miktarda neme ihtiyaç duyar ( su gölü oluşturmayın!). Domatesler patlarsa susuzluk söz konusu olabilir.
Gerekirse domatesleri yükseğe doğru tırmandırmak için spiral çubuklar kullanın.

Hasat
Dışarıda yapılan ekim için hasat ayları Ağustos ile Ekim arasıdır. En iyi lezzeti almak için domatesleri iyice kızardıktan sonra toplayın. Domatesleri koparmak için elinizde hafifçe çevirerek dalından koparabilirsiniz.
2. Acı biber
Acı biber

Gerekli malzemeler:

  • Saksı kabı
  • Bitki saksısı
  • Acı biber tohumu
  • Substrat kültürü veya toprak
Acı biber gölgede yetişen bitki türüdür ve paprikayla da aynı gruba aittir. Çiçek saksılarında veya tarlada/ açık mekanda yetiştirilebilir. Soğuğa karşı hassastır ve bu yüzden en erken Mayıs ayı itibariyle dış mekana ekilebilir. Acı biberler +5 derecenin altını sevmez.
Yetiştirmek
Acı biberleri daha sonra dış mekana ekmek istiyorsanız Mart ila Nisan arası pencere önünde veya serada ekerek ön yetiştirme yapın.
Saksıya toprak veya substrat kültürü yerleştirin ve domates tohumlarını yaklaşık 0,5 - 1 cm kadar derine ekin. Tohumları dikkatlice toprakla kapladığınızdan emin olun. Toprağa biraz bastırın. Ekim yaptığınız saksı kabını bitki saksısına koyun.
Filizlenme süresini sıcaklık derecesi belirler. Genel olarak geçerli olan kural ise, sıcaklık ne kadar yüksek olursa filizlenme süresi o kadar kısalır. Filizlenme için sıcaklık en az 20 derece ve ideal olan sıcaklık derecesi ise 25 ve 30 derece arası olmalıdır. Tohumların filizlenme süresi 10 ila 20 gün arasıdır. Tohumların ilk filizlenmesini görüldüğünde ise yetiştirme yerinin oldukça bol ışık alan bir yer olmasına dikkat edin.
Acı biber bitkisi ilk çift yaprağını çıkarttığında ise aralarında yeterince mesafe olacak şekilde ekim yapın. Kökünü ise hemen yaprakların altında kadar toprağa ekin. Böylece diğer köklerin de oluşumu sağlanacaktır.
Saksıyla birlikte bitkileri birkaç saatliğine dışarı koyabilir ve direkt olan güneş ışınlarına alıştırabilirsiniz. Kış mevsimini geçirmek için tekrar içeri eve alabilirsiniz. Yeni yerlerinin ışıklı, sıcak, güneş göre ve yağmurdan rüzgardan korunaklı olmasına dikkat edin.
Açan acı biber bitkisini dışarı koymayacaksanız, hafifçe sallayın ki döllenmesi mümkün olsun. Doğada bunun için biraz rüzgar yeterli oluyor.

Bakım
Bitkileri çok fazla gübre vermeden 1-2 gün aralıklarla mümkünse alttan doğru sulayın. Özel acı biber gübresi kullanmanızı ve üretici firmanın tavsiyelerine uymanızı öneririz. Çünkü acı biberler oldukça besleyici toprağa ve iyi miktarda neme ihtiyaç duyar ( su gölü oluşturmayın!).

Hasat
Dışarıda yapılan ekim için hasat ayları Ağustos ile Ekim arasıdır. En iyi lezzeti almak için acı biberleri iyice kızardıktan sonra toplayın ( renk değişiminden 3 gün sonra). Tadının en iyi olduğu ve acısının en yoğun olduğu zamandır.
3. Fesleğen
Fesleğen

Gerekli malzemeler:

  • Saksı kabı
  • Bitki saksısı
  • Acı biber tohumu
  • Substrat kültürü veya toprak
Fesleğen bir yıllık bir baharat çeşididir ve aynı zamanda dekoratiftir. Bitki saksısında veya dışarıda açıkta rahatlıkla yetişir. Soğuya karşı hassastır ve dışarıya en erken Mayıs ortasından sonra toprak sıcaklığı +16 dereceye ulaştığında ekilebilir.
Yetiştirmek
Fesleğeni daha sonra dışarıya ekecekseniz öncesinde içeride pencere önünde küçük bitkiler şeklinde yetiştirin. Bunun için Mart veya Nisan'da ekim yapabilirsiniz.
Ekim yapacağınız saksıya substrat kültürü doldurun ve tohumları direkt üstüne koyun. Hafifçe toprağa bastırın. Üzerlerini tekrar substrat ile kapatmayın çünkü filizlenmek için ışığa ihtiyaç duyuyorlar. Optimal olan her saksıya ortalama 20 tohum ekmektir. Ardından ekim yaptığınız saksıyı neme karşı dayanıklı olan bir bitki saksısına yerleştirin. Gerekirse uygun bir altlık kullanın. Filizlenme için ideal sıcaklık +15 ile 20 derece arasındadır. Filizlenme süresi 2 ila 3 haftadır.
Bu minik bitkiler Mayıs'ın ikinci bölümünde toprak sıcaklığı +16 dereceye ulaştığında birbirine 25 cm mesafede duracak şekilde bol humuslu, hafif ve besleyici toprağa ekin. Güneş gören bir yer tercih edin.

Bakım
Toprağın sürekli nemli olduğuna dikkat edin fakat su gölü oluşturmayın. Bitkileri +10 derece altındaki ortamlardan koruyun.

Hasat
Hasat zamanı yaklaşık 2 ay sonra başlar. Dışarıda ise Haziran'dan Kasım'a kadar mümkündür. Bitkinin çiçeklenmesini engellemek ve böylece mümkün olduğunca uzun bir hasat dönemi sürmek için dallarının tüm uçlarını toplayın. Kalan dallarından yeni yapraklar çıkacak. Bunlardan da tekrar hasat yapabilirsiniz. Hasattan sonra aromasını korumak için yaprakları derin dondurucuda muhafaza edin.

Şehirde doğaya buluşmanız için yardımcı ürün önerileri

2 Kademeli Konsol Sehpa
4.949,00TL
Raflı Küçük Bahçe Bankı »Lenja«
4.949,00TL
Bahçe Masası »Leira«, Katlanır
3.849,00TL
Oturma Minderi
1.259,00TL
Kumaş Örgülü Shell Sandalye
7.149,00TL
Ayarlanabilir Sırtlı Yüksek Sandalye
7.699,00TL
Kumaş Örgülü Yemek Sandalyesi
7.919,00TL
Kumaş Örgülü Katlanır Balkon Masa Seti »Lenja«
13.859,00TL
Ayarlanabilir Sırtlı Yüksek Sandalye »Liska«
6.269,00TL
Rattan Hasır Bahçe Bankı
14.299,00TL
2 Yan Sehpa »Elin«
8.249,00TL
Açacaklı Dekoratif Soğuk Tutma Kutusu
9.899,00TL
Doğal Ahşap Kalaslardan Konsol Sehpa
5.499,00TL
Katlanır Masa »Liska«
12.649,00TL
Minderli Şezlong »Leira«
12.649,00TL
Yuvarlak Orta Sehpa »Elin«
3.629,00TL
Katlanır Dalga Şezlong »Lenja«
9.899,00TL
2 Adet Sütun Saksı »Tinus«
7.469,00TL
2'li Yan Sehpa Seti »Lenja«
5.719,00TL
Esnek şekilde takılabilir raflara sahip bitki duvarı »Elin«
8.799,00TL
Katlanabilen Uzayabilen Masa »Lenja«
13.199,00TL
Dikey Saksı Standı »Tinus«, Hareketli Saksılı
7.999,00TL
Uzatılabilir Ayaklıklı Adirondack Bahçe Sandalyesi, Siyah
10.999,00TL
Çıkarılabilir Tepsi Tablalı Sehpa
6.049,00TL