1985 Bursa doğumlu İdil Yazar, lise eğitimini Koç Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Amerika’ya yerleşti. Babson College’da Girişimcilik ve Pazarlama bölümlerinden mezun oldu. 2 sene New York’ta dünyanın en büyük kozmetik şirketinden biri olan Coty’de görev aldı. 2009’da Türkiye’ye döndükten sonra kurumsal çalışma hayatına Digitürk ve Lig TV’de devam etti.
2013’te Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi aldı. Televizyon tecrübesini, aşçılık eğitimini ve mutfağa olan tutkusunu 2015’te “İdil Yazar” YouTube yemek kanalını açarak dijitalde birleştirdi. Yayınladığı 800’den fazla tarifleriyle, YouTube’un en büyük kanallarından birine sahip.
2016’da yazmaya başladığı hurriyet.com.tr’de bir yıl boyunca köşe yazarı olarak görev aldı. Yazar kimliğini 2018’de Milliyet gazetesine taşıdı.
Bein Gurme’de haftada 3 gün yayınlanan “İDİL’DEN” programını sunmaya devam ediyor.
İdil Yazar, YouTube kanalından paylaştığı pratik yemek tariflerinin yanı sıra, “idil’s kitchen” adında açtığı yeni YouTube kanalı ile Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı hedefliyor.