Mükemmel süt köpüğü

Latte Yapımı: Latte Art

Latte Art ("süt sanatı") iyi bir kahveyi taçlandırır: Sevgi ile tasarlanan motifler kahve keyfini özel bir deneyim hâline getirir ve hiçbir kahve azimli bir kahve dükkanının tezgâhından üzerinde sanatsal bir kalp ya da yaprak motifi olmadan ayrılamaz, mottonun da belirttiği gibi: Çok fazla zamanları olmalı.

Ama Latte nedir? Latte nasıl yapılır? Latte Art'ı bu kadar başarılı yapan nedir? Latte çeşitlerini ve latte yapımını keşfedin. İpuçlarımızla adım adım kalp ve yaprak motifleri yapmayı gösteriyoruz.

Latte Nedir? Latte Nasıl Yapılır?

Kalp ve yaprak motiflerinin tam anlamıyla başarılı olabilmesi, süt köpüğünün doğru kıvamda olmasına bağlıdır. Bu şu anlama gelir: Latte Art için süt köpüğü çok katı ve hacimli olmamalıdır. İnce gözenekli, biraz daha yumuşak olan ""mikro köpük"" mükemmel olandır. Bunun için sütün köpürtme işlemini ideal yumuşaklığı bulana kadar sürdürmek önemlidir.

O zaman hızlı bir şekilde çalışmanın vakti geldi, çünkü yaklaşık 30 saniye sonra harika süt köpüğü sütten ayrılacak ve geriye kalın bir süt tabakası kalacak, Latte Art için buna ihtiyaç olmayacak.

Adım adım mükemmel süt köpüğü

Latte Çeşitleri: Latte Art Kalp

1. Adım: Dökün

1. Adım: Dökün

Sütü yaklaşık 5 cm yukarıdan eşit miktarda ve fincanın ortasına doğru, fincanın yarısını dolduracak kadar dökün. Süt dozajını iyi ayarlamak için dar ağızlı bir sütlük kullanmak uygun olur.
2. Adım: Doldurun

2. Adım: Doldurun

Ardından sürahiyi hafifçe alçaltın ve fincandaki süt tekrar yükselinceye kadar kalan sütü daha hızlı şekilde ilave edin ve krema üzerinde dairesel süt köpüğü oluşturun.
3. Adım: Çizin

3. Adım: Çizin

Son olarak sütlüğü yukarı kaldırın ve son sütle ortadan bir çizgi çizin. Her şey yolunda giderse, kremanın üzerinde bir kalp oluşur. Tebrikler!
Kolay süt köpüğü

Latte Art için daha fazla ipucu

Köpüklü süt her zaman önceden hazırlanmış espressonun üzerine eşit ve hızlı bir şekilde dökülmelidir. Önemli bir konu da fincana doğru mesafenin yaklaşık 5 cm olmasıdır. Süt kabından alınan sütün fincana fazla yukarında dökülmesi hâlinde, espressonun kreması sütle karışır, yüzeye yalnızca az miktarda süt köpüğü çıkarır.

Öte yandan, espresso yüzeyine çok yakınsanız, süt köpüğü kremanın üzerini kaplar ve hiçbir yüzeye motif çizilemeyecek şekilde bütün yüzeyi kaplar.

İleri seviyedekiler için Latte Art: Yaprak

1. Adım: Dökün

1. Adım: Dökün

Yaprak motifi için süt köpüğü kalp motifinde olduğundan biraz daha ince olmalıdır. Kalpte olduğu gibi süt kahveye yaklaşık 5 cm yükseklikten doldurulur. Sütü fincanın üst kenarından doldurun.
2. Adım: Yaprak çizin

2. Adım: Yaprak çizin

Bardak yarısı kadar dolar dolmaz, kalp tasarımında olduğu gibi sütlü köpük kütlesi oluşturduktan sonra sütlüğü alçaltın ve ileri geri zikzak hareketi yapın. Sütlüğü geriye çekin.
3. Adım: Yaprağı bitirin

3. Adım: Yaprağı bitirin

Zikzak çizgilerle fincanın kenarına geldiğinizde, desenin ortasından sütle bir kez daha geçin, yaprak hazırdır.



"Latte Art iyi bir kahveyi taçlandırır."

Lezzetli süt köpüğü, hangi sütle olduğu fark etmez

Latte Art için neye ihtiyacınız var:

 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Sütlük
359,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Kahve Şablonu
Döner mekanizması ile kişiye özel süsleme
34,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Escobarista Latte Art Kalemi
Escobarista Latte Art Kalemi
59,95TL
39,95TL
  • Pilli Süt Köpürtücü
Özellikle kremsi süt köpüğünün kolay hazırlanması için